Haifa Group: Pioneering the Future
Welkom gast
Skip Navigation LinksHome > Kenniscentrum > Deskundige software > Nutrinet

Knowledge Center & Community

Bekijk hier

Haifa NutriNet

Haifa's uitgebreide expertise in plantenvoeding is nu gebundeld in een innovatief softwareprogramma: Haifa Nutri-Net

Dit is een krachtig hulpmiddel om telers te helpen volgens de specifieke teeltomstandigheden irrigatieschema's en Nutrigation-programma's uit te werken.
 
Haifa Nutri-Net steunt op omvangrijke databases voor plantenvoeding, irrigatie, grondsoorten en klimaatomstandigheden die tegemoet komen aan bijna alle mogelijke teeltomstandigheden. De gebruiker doorloopt een reeks stappen waarbij hij informatie ophaalt of invoert die door de software wordt opgenomen in een uitvoerig, geoptimaliseerd Nutrigation-programma.
 
 
 
Voornaamste kenmerken van Haifa Nutri-Net

Haifa Nutri-Net is een geavanceerd softwareprogramma waarmee via het web uitgebreide voedingsoplossingen aan allerlei gebruikers worden verstrekt. In de voedingsschema's wordt rekening gehouden met:
  • Plantenvoedingseisen – De database bevat voedingsgegevens van 80 veel voorkomende gewassen.
  • Verwachte opbrengst.
  • Teeltomstandigheden - De software behandelt vollegronds-, tunnel- en kasteelt.
  • Bodemgegevens - Hier kunnen verschillende soorten informatie worden toegepast. Hoe nauwkeuriger de bodemgegevens, hoe meer het programma op maat wordt uitgewerkt.
  • Klimaatomstandigheden - Gebruik van een uitgebreide reeks gegevens over klimaatomstandigheden van een groot aantal weersstations wereldwijd.
  • Irrigatieschema – op grond van specifieke waterbehoeften van het gewas, de grondsoort, klimaatomstandigheden en de gebruikte irrigatieapparatuur.

Het voedingsschema wordt stapsgewijs opgebouwd aan de hand van de irrigatiemethode en bestaat uit toepassing vóór het planten, toepassing als rijenbemesting of volvelds of Nutrigation en aanvullende bladbemesting.
Als het voedingsprogramma gebaseerd wordt op Nutrigation, wordt het toepassingsprogramma verder uitgewerkt aan de hand van groeistadia en dagen.
 
Haifa Nutri-Net verstrekt voedingsadviezen, waarbij rekening wordt gehouden met alle teelt- en landbouwtechnische omstandigheden. In elk stadium kan een statusrapport wordt aangemaakt en per e-mail, fax, enz., worden verstuurd.
 
Haifa Nutri-Net bestaat uit omvangrijke databases die de gebruiker elk afzonderlijk kan raadplegen: literatuurverwijzingen over de opname van nutriënten door bepaalde gewassen, een schat aan gegevens over de fenologische stadia van het gewas en ETp-gegevens alsook foto's van symptomen van een tekort aan nutriënten in gewassen.
 
Haifa Nutri-Net ondersteunt de meeste massa- en oppervlakte-eenheden. De interfaces zijn in het Engels en Spaans beschikbaar.
Haifa Nutri-Net-software wordt uitsluitend via het web geëxploiteerd.
 
Haal een voedingsplan

Haal een voedingsplan

*Naam
*E-mail
*land
*Regio
Telefoon
*uw expertise
*Kasgroenten
*Iets toevoegen
Ik ga akkoord met het ontvangen van informatie per e-mail