Accessibility
 • Change text size

  • Normal Text
  • Medium Text
  • Large Text
 • Contrast

  • Black&white
  • High
  • Normal
 • Display

  • Cursor White
  • Cursor Black
 •  

You are here

Clover

Managementul Trifoiului

Rezumat: Informațiile din această broșură au provenit de la: Germinal, Centrul de Dezvoltare a Pământului (IBERS, Universitatea din Aberystwyth) și Charlie Morgan (GrassMaster).

Trifoi alb

Rezumat: Trifoiul alb este unul dintre cele mai importante leguminoase de pășune. Este un nutreț foarte bun și hrănitor pentru toate clasele de animale și cele mai multe animale sălbatice. Trifoiul alb este plantat în mod obișnuit cu iarbă de livadă, raigras, obsigă sau orzișor înalt.

Trifoi roșu

Rezumat: Trifoiul roșu este o cultură importantă de semințe și furaje în vestul Oregonului. Varul, fosforul, potasiul, sulful și borul vor crește randamentele în anumite condiții de sol din vestul Oregonului. Necesarul de nutrienți, altul decât sulful, poate fi estimat folosind un test de sol.

Efectele borului asupra producției și calității semințelor de trifoi roșu

Rezumat: Borul (B) este un micronutrient critic pentru multe specii de leguminoase cu semințe mici, inclusiv lucerna și trifoiii crescuți pentru semințe. În condiții de deficiență B ușoară până la moderată, creșterea și dezvoltarea leguminoaselor nu poate fi grav afectată, dar randamentul semințelor poate fi redus (Mozafar, 1993).

Bor în amestecuri de trifoi și iarbă

Rezumat: Cercetările universitare au arătat că semănatul trifoiului în iarbă nu numai că a crescut randamentul de furaje, dar, mai important, a îmbunătățit calitatea furajelor și creșterea animalelor. Borul este un element nutritiv crucial pentru stabilirea răsadului de trifoi, creșterea și persistența în stand.

Fertilizarea trifoiului (plantă întreagă)

 

Recomandare pentru fertilizarea trifoiului în câmp deschis

 

Trifoi alb

Rezumat: Trifoiul alb (Trifolium repens L.) este cel mai răspândit trifoi din lume. Trifoiul alb a luat naștere în regiunea mediteraneană și s-a răspândit ulterior în întreaga Europă prin vânt, apă, păsări și animale pascente. A fost cultivat în Olanda în anii 1600 și introdus în Anglia în anii 1700.

Βόριο σε μίγματα τριφυλλιού και γρασιδιού

Περίληψη: Η πανεπιστημιακή έρευνα έδειξε ότι η σπορά των τριφύλλων στο χορτάρι όχι μόνο αυξάνει τις αποδόσεις των ζωοτροφών, αλλά το πιο σημαντικό είναι η βελτίωση της ποιότητας των ζωοτροφών και των ζωικών κερδών. Το βόριο είναι ένα κρίσιμο θρεπτικό συστατικό για την καθιέρωση δενδρυλλίων τριφυλλιού, την ανάπτυξη και την επιμονή στο περίπτερο.

Λίπανση τριφυλλιού (ολόκληρο φυτό)

 

Συστάσεις για τη λίπανση του τριφυλλιού σε ανοικτό πεδίο

 

Λευκό Τριφύλλι

Περίληψη: Το λευκό τριφύλλι (Trifolium repens L.) είναι το πιο ευρύτατο τριφύλλι στον κόσμο. Το λευκό τριφύλλι προέρχεται από την περιοχή της Μεσογείου και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη από τον άνεμο, το νερό, τα πουλιά και τα βοσκότοπα. Καλλιεργήθηκε στις Κάτω Χώρες το 1600 και εισήχθη στην Αγγλία το 1700.

Pages

Subscribe to Clover